Další útoky Santa Klause

Kategorie:

Štítky:

S blížícími se vánoci opět čelíme útoku Santa Klausů, panáka který do našich končin nepatří. V roce 2008 jsem v příspěvku „ƒˆCo/kdo je symbolem vánoc?“ připomínal že bolševik nedokázal za 40 let importovat do (tehdejšího) Československa Dědu Mráze ze Sovětského Svazu (Ruska), ale především Coca-Colácká reklama to dokázala za pár let.

Hrůza, je to tu zase. Z kdejakého okna visí Santa Claus (nebo je to Děda Mráz?) a potkávám jej i na dveřích. Hrůza, hrůza, k našim vánocům patří Ježíšek. Pravda asi by vypadalo trochu morbidně, kdyby někdo pověsil za okno panenku v zavinovačce, ale bylo by to určitě patřičnější. Ještě andílky beru a u nás v Sudetech i německou výzdobu.

Reklama

Rozum už asi nedostaneme, konzumní pojetí vánoc nás sežralo, pod stromky bude zase přehršel elektroniky, případně oblečení a na dárky jen pro radost si nevzpomene nikdo. Víc ocením pod stromkem dobrou knížku, třeba letos vydanou Kobru od Fredericka Forsytha, než elektronickou blbůstku, která bude za pár dní/týdnů jen chytat prach.

Užijte si přípravy na vánoce, nezblbněte ze Santa Klause na každém stromě; případně jednoho místo do okna oběšte na strom; omílání koled a nákupů.

Komentáře

2 komentáře: „Další útoky Santa Klause“

  1. Petr avatar
    Petr

    Tento rok jsem dostal dvě knihy. Obě od Fredericka Forsytha – Afgánec a Kobra. Kobru jsem přečetl za první svátek vánoční, Afgánce jsem dočetl před pár dny. Super knihy. U Afgánce mě mrzí smrt mého oblíbeného hrdiny. O výše uvedeného autora jsem četl už několik knih, teď si vzpomenu na Ikona. Boží pěst, Afgánec, Kobra, Mstitel (četl jsem 2x, excelentní kniha), Mistr klamu, Spis Odessa, Den pro šakala. Píše výborně, mohu jen doporučit.
    Satana klause nesnáším a vytáčí mě jeho všudypřítomnost. Jsem na něj alergický.

    1. MaReK Olšavský avatar

      Petr: Koukám kolega radioamatér, i když já už hamshack složil do krabice, třeba jej někdy vybalím.
      Kobra mi přišla slabší ve srovnání s tím, jak jsou napsány „Den pro Šakala“, „Mstitel“ a &bdqou;Spis ODESSA“. Nejlepší je Šakal, svou prvotinu nikdy nepřekonal a i když si pustím film, tak nakonec zapomínám dýchat a fandím Šakalovi, nejgeniálnější a jednoznačně nejsympatičtější atentátník, přestože vím jak to dopadne.