Rozlučme se, Z1 končí.

Kategorie:

Štítky:

Jakkoliv jsem kdysi na mém blogu napsal jednu poznámku, proč se mi první nová televizní stanice Z1 jeví divnou, byl jsem s jejím vysíláním spokojen. Rozumná informační televize, nezatížená veřejnoprávní službou, jako ČT24.

Bohužel přišel blesk z čistého nebe, oznámení konce Z1. Rozhodl tak majitel na základě ekonomických ukazatelů. Televize Z1 stála mnoho milionů korun a návratnost investice nevypadala moc reálně, nedivím se majiteli, že nechtěl do prodělečného podniku lít další peníze.

Reklama

České CNN se (zatím) nekoná, věřím však, že přijde někdo další, kdo se o to pokusí. Za velkou chybu považuji vysílání v DVB-T, které je pro tak minoritní stanici přepychem, měla se držet pouze satelitu, kabelové distribuce a internetu, stejně jako to dělá slovenská TA3. Věřím, že brzo přijde nový hráč, který díru po Z1 zaplní, ČT24 potřebuje konkurenci, jako koza drbání, něco jsem zaslechl o možném příchodu Euronews, ale to je jiný šálek kávy.

Z1 přestane vysílat o půlnoci mezi 24. a 25. lednem 2011. Snad archív jejich pořadů bude ještě nějakou dobu na internetu, protože jsem nedokoukal vše co mě zajímá.


Jsem zvědav, jak dlouho bude TV Public sama ve 3. multiplexu.