Z1 – První rok

Kategorie:

Štítky:

1. července 2008 začala vysílat první z nových (digitálních) televizních stanic, zpravodajská jednička, neboli Z1. Nepovažuji tuto stanici za konkurenci zpravodajské ČT24, je specializovaná spíše na diváka, který se zajímá, převážně, o zprávy ze světa financí.

Televizní stanici Z1 mám docela rád, byť mě pořád štve podivný přístup k webu. Z1 má za sebou velmi silnou firmu J&T, která pomohla v rozjezdu tím, že najala velmi kvalitní tým a zakoupila techniku, nedá se však počítat s tím, že by J&T byla ochotná cpát neustále peníze do provozu Z1, určitě ji zakládala s tím, že televizní stanice by měla vydělat sama na sebe a přinášet i zisk.

Reklama

Televize Z1 nabízí několik pořadů, které se mi opravdu velmi líbí:

  • Interview B.T. se zajímavými hosty, které zpovídá Barbora Tachecí. Většinou sleduji vcelku zajímavý dialog, protože Barbora Tachecí novinařinu umí.
  • To říkáte vy je také zajímavý diskuzní pořad, hosty nejsou známé osobnosti, ale často jde o velice zajímavé povídání. V paměti mám rozhovor s farářkou Církve Československé Bratrské.
  • Magazíny Netem světem, Z1 peníze, Autoshow a Slídilové mi připadají velmi zajímavé, ale je to trochu dané i okruhem mých zájmů.

Z1, neboli Zpravodajská Jednička, je příjemným úkazem na českém mediálním trhu. Sice zprávy ze zákulisí, a prozatimní přiškrcování toků peněz, nevyznívají zrovna pozitivně, nicméně doufám, že Z1 tu s námi bude dlouho, byla by jí škoda. Slovenská TA3 funguje již dlouhou dobu, takže si myslím, že zpravodajská stanice v soukromých rukou může fungovat i na takto malém trhu.

Komentáře

Jeden komentář: „Z1 – První rok“

  1. lzap avatar
    lzap

    Z1 je super.