WordPress 2.5: přejít či nepřejít?

Kategorie:

Štítky:

Půl roku práce vývojářů je dlouhá doba a opravdu mnoho programátorského času, zvláště ve světě svobodného software, kdy na projektu pracuje až několik stovek vývojářů. Po půl roce prací vypustili vývojáři blogovacího systému WordPress novou verzi 2.5 (verze 2.4 se nekonala).

V této chvíli jede můj blog na WordPress 2.3.x (subverze co je uvedena dole není pravdivá, trochu jsem tu hlášku pozměnil, nemusím ukazovat konkrétní verzi potenciálním útočníkům :-D) a k přechodu na novou verzi jsem, mírně řečeno, chladný. Jde o novinku a přestože jsem člověk z IT, tak nemusím používat nejaktuálnější verze všech programů, které se naskytnou, radši jim nechám nějakou chvíli na odtestování a odladění nejzávažnějších problémů, případně na dopsání pluginů, které byly znefunkčněny eventuální změnou API.

Reklama

WordPress mi vyhovuje, sice jej někteří považují za podivnost, nicméně požadavky na rozumný blogovací systém plní, tak co bych řešil dále. Pro WordPress existuje obrovské množství nejrůznějších pluginů a rozšíření, situace tak trochu připomíná svět WWW prohlížeče Mozilla Firefox, po instalaci je připraven 100% funkční základ a co si uživatel přidá pomocí pluginů je jen na něm. Já používám pluginů velmi málo: Akismet (obrana před komentážovm spamem), All in One SEO Pack, Dean’s FCKEditor For WordPress, Google XML Sitemap, WordPress Database Backup a wp-cache.

Tak nevím, jestli přejít, nebo ne. Na jedné straně slyším chválu, třeba od Lukáše Faltýnka, ale na straně druhé jsem docela konzervativec, který radši počká až na dobu, kdy je software rozumným způsobem odzkoušený. Neříkám, že varianta „mít to hned“ je špatná, velkému množství uživatelů vyhovuje, ale ten konzervativní červ ve mě bude nasazení nového WP ještě nějakou dobu blokovat.

BTW: Věděli jste, že WordPress vyvužívá třeba CNN, nebo The New York Times? On to asi nebude špatný a nepoužitelný systém, jak někteří tvrdí.

Komentáře

2 komentáře: „WordPress 2.5: přejít či nepřejít?“

  1. LuFa avatar

    Tak jak se v příspěvku píše, já jsem bez problémů přešel :-). O 100% spokojenosti zatím ale mluvit nemohu. Vše vypadá jinak a tak se v administrační části zatím spíš ztrácím, než nacházím. Menší problémy mám nyní i s vkládáním obrázků. Věřím ale, že se vše k mé spokojenosti časem vyřeší.

    A jestli přejít, nebo nepřejít? Do budoucna určitě.

  2. Vlastimil Ott avatar

    Nechat odladit…! Přejdu až tak na 2.5.1. nebo co bude další..