Tim von Dux: Programátor a pes

Kategorie:

Dovolím si jemně navázat na článek Marie Grafové (Sibiřanky) o věcech, které pes naučil copywriterku.

Programátor je tvor sedící za klávesnicí, často mající více než jeden monitor na stole, který přeměňuje kofein a jídlo ve zdrojové kódy. Jako takový obvykle trpí nedostatkem pohybu a sociálního kontaktu, takže pořádný pes je to nejlepší, co jej může potkat. A pokud píši pořádný pes, tak tím není myšlený „gaučák“, kterému stačí 5 minut venčení denně.

Reklama

Napřed k Sibiřance

Jakožto programátor oceňuji především první bod (jasné call-to-action). Programátor má nezřídkakdy obrovskou schopnost uspořádat prvky programu tak logicky, že je běžný uživatel nenajde. Myšlenka „tady má tlačítko/menu naprosto správné umístění“ se leckdy nepotká s přístupem KISS; kterýžto je nutný pro uživatele; a o osudu programu může být rozhodnuto.

Proč programátor a pes?

Jak si lidé obvykle představují programátora? Jako asociála, který pije energetické nápoje, prokládá je značným množstvím kávy, k tomu pojídá nezdravá jídla z nejbližšího bistra/fast foodu. No někdy to pravda je a pokud je svému povolání oddán tělem i duší, tak nemá moc důvodů od počítače odcházet.

Počítač s připojením na internet a komunikační programy (Telegram, Google Chat, MS Teams, WhatsApp, …) umožňují alespoň nějaký sociální kontakt.

Programátor by si měl pořídit psa. A důvody jsou zřejmé:

  • Několikrát za den musí vstát od počítače a jít s ním na procházku. Zdraví to prospěje více, než si 1× týdně „zničit tělo“ v posilovně.
  • Pes potřebuje krátké a naprosto srozumitelné povely. Nad API psa nelze postavit komplikovaný interface, pes mu nebude rozumět.
  • Větší pes a místní cvičák (Základní Kynologická Organizace) k sobě patří, jako velbloud a poušť. Zde se pes cvičí a programátor potrénuje své sociální dovednosti při komunikaci s dalšími kynology.

PS: A jakého psa bych doporučil? No jednoznačně Německého Boxera. Psa chytrého, aktivního, podle potřeb kamarádského i ostražitého.

Haf