Špatná zpráva pro fanoušky Formule 1

Kategorie:

Štítky:

Mezi fanoušky Formule 1 se počítám od poloviny 90. let 20. století. Poslední roky můj zájem opadal ve prospěch jiných sérií, především ve prospěch vytrvalostních závodů (FIA World Endurance Championship (WEC), ale kvalifikace i závody jsem vždy se zájmem sledoval. Pamatuji počátky vysílání formulových závodů na TV Prima, zpočátku proklínaný přesun na TV Nova a oblíbil jsem si dvojici moderátorů Tomáše Richtera s Pavlem Fabrym, které jsem kdysi potkával i při virtuálním závodění na SimRace.cz.

Poslední dny září 2014 přinesly velmi nemilou zprávu. TV N@va, Nova Sport i slovenská Markýza/Dajto nenakoupili práva na další pokračování. Minimálně na 3 roky má práva na tyto série placený Sport 1 a Sport 2. Práva získal i na doprovodné série GP2 a GP3.

Reklama

Teoreticky mě to štvát nemusí, oba kanály mám v placeném balíku od Skylinku. Jsou i nabídce „konkurenčního“ FreeSATu. Pravděpodobně budou v kabelovkách, ale třeba Digi TV má v nabídce jen první kanál.

Každý není v dosahu kabelového operátora, ne každý může používat IPTV, nebo satelitní příjem. Předpokládám, že diváků Formule 1 výrazně ubyde, ke škodě motorsportu, který se ještě úplně neetabloval v našich končinách.

Pro mě je to smutná zpráva i když nejsem ve skupině diváků, kteří příjdou o přímé přenosy závodů (tedy pokud Skylink nerozváže smlouvu s provozovatelem kanálů Sport 1/2).

Edit

SimRace.cz je již jen matnou připomínkou minulosti, nefunkční odkazy jsem odstranil.

Komentáře

Jeden komentář: „Špatná zpráva pro fanoušky Formule 1“

  1. […] Špatná zpráva pro fanoušky Formule 1 […]