Na akci složte kauci

Kategorie:

Štítky:

Jako jeden z obyvatel Duchcova, kde se poslední dobou snaží zviditelnit lecjaká extremistická partička, mám jedno docela zvláštní otázku, která se rozhodně netýká jen nás. Kdo ku*va platí úklid bordelu, který tu po jejich řádění zbyde?

Samozřejmě že odpověď vím, úklid zaplatí postižené město. Ale proč? Proč nemohou organizátoři podobných akcí složit kauci (dejme tomu 50 000,—KČ) a pokud se o následný úklid nepořádku nepostarají sami, tak se jim vrátí jen taková část peněz, která zbyde po odečtení nákladů na úklid. Ještě ideálnější stav by byl, kdyby se ze složené kauce odečetla část peněz za přípravu postižených ulic a jejich navrácení do původního stavu (třeba ono nutné odvezení/navezení popelnic). Teoreticky by stačilo kauci vybrat pouze při vyhodnocení akce jako rizikové, aby nebyla úplně ohrožena svoboda shromažďování.

Reklama

Pokud kauci nesloží, žádná akce, žádný pochod, se konat nebudou.

Podle mého jsou to stejně jen partičky, které se chtějí poprat, vybít frustrace svých jinak neúspěšných životů a žádné řešení to nepřinese. Naopak ochromí život v městě, kde se chtějí vyřádit a omezí každého obyvatele.

Bohužel pro „akční kauci“ nejspíše není opora v zákoně a pravděpodobně je i mimo možnosti vyhlášek obcí.