Milostné ladění s Casanovou v Duchcově je mrtvou záležitostí

Kategorie:

Upoutal mě článek „Letní milostná ladění s Giacomo Casanovou“, během jehož čtení se mi (obrazně) vzpěnila krev. Mnoho let bylo zvykem, že Cassanovu hrál Milan Petrovský z Divadla M, ale letos je vše jinak.

Milan Petrovský je do města Duchcova „naplavenina“ z Ostravy, ale je patriot města, jakých je tu jen velmi málo. Manželé Petrovští stáli za vznikem Casanovských slavností, které letos proběhly po osmnácté, díky nim funguje pěvecká soutěž Růže od Casanovy a co pamatuji, tak hrál roli milovníka/knihovníka při večerních prohlídkách Duchcovského Zámku právě Milan Petrovský. Fungovalo to mnoho let, viděl jsem a noční prohlídky patřily k tomu nejhezčímu co jsem viděl.

Reklama

Letos je vše jinak. Noční prohlídky budou ve spolupráci s Divadlem v pytli. Nepopírám, že jsou profesionálové, ale nemají k městu Duchcov žádný vztah, nejsou místní patrioti, je to pro ně jen zakázka. Nepochopím proč je, od posledních obecních voleb, postupně odstavována společnost lidí, která se snaží pro propagaci města udělat co nejvíce. Touto změnou se záležitost, minimálně pro mě, stává mrtvou, stal se z ní obyčejný kšeft bez srdce.

Dodatek (25. 6. 2012): Dštěl jsem síru a oheň na vedení města Duchcov, potvrdilo se mi však, že to je v tom nevinně, bohužel nemá na chod zámku vliv. Asi by bylo potřebné najít páky, jak moci ovlivnit co se děje ve státních institucích, které nepodléhají městům, kde leží. Aby „výhodná“ smlouva nepřinesla zklamání lidem, kteří mají své město rádi. Letos nemohu doporučit známým návštěvu akce s čistým svědomím, mrzí mě to.