Cassanovské slavnosti 2012 – povedená záležitost

Kategorie:

Štítky:

Cassanovské slavnosti v Duchcově oslavily roku 2012 plnoletost, konaly se totiž po osmnácté. A oslava to byla důstojná. Na počátku všeho stálo místní Divadlo M, malé velikostí, ale velké vizí, duchem a nadšením aktérů. Přestože se letos změnila organizace, město slavnosti přebralo od divadla, tak snad to nebude derniéra oblíbených slavností, ač se i tato varianta naznačovala.

Tak jako každý rok vše oficiálně začíná příjezdem Giacoma Girolama Casanovy na duchcovský zámek, následovaný krátkým divadelním představením ze života knihovníka a slavného svůdce. Každý rok manželé Petrovští přivedou na představení zajímavého hosta, letos jím byla velmi příjemná dáma Valérie Zawadská, jejíž hlas diváci velmi dobře znají z dabingu.

Reklama

Skladba koncertů, které celou akci doprovázejí, byla sestavena velmi dobře, vybrali si mladí (třeba z muzikálu „Děti ráje“, kde se vlastní tvorba nekoná), starší (Katapult, nebo Kamila Střihavku & Leaders), tak pohodoví středoproudaři (Yo Yo Band). Mou hlavní koncertní volbou byl letos Katapult a musím smeknout virtuální klobouk, Olda Říha si našel mladé kluky a pokračování Katapultu po smrti Jiřího „Dědka“ Šindeláře, od níž uběhly více než 3 roky, bylo důstojné a plné energie. Děti si užily pouťových atrakcí a bylo možné navštívit i krásnou výstavu bonsají.

Sobotní ohňostroj na zakončení akce se nevyrovnal tomu, jaký bývá při Zahájení Lázeňské Sezóny v Teplicích, ale to je jen otázka částky, kterou jsou ochotni organizátoři spálit.

Několik fotek: