R.I.P.: Henry Surtees

Kategorie:

Štítky:

Zubatá potvora si na automobilových okruzích vybrala další oběť, pilota Formule 2, Henryho Surteese. Henry Surtees byl synem Johna Surteese, jediného člověka, který se dokázal stát mistrem světa jak na motocyklech, tak ve formuli 1, dnes už je technika tak vysoko, že je nereálné, aby někdo něco podobného zrealizoval.

18. února 1991 — 19. července 2009

Henrymu Surteesovi bylo 18 let, když jej zabilo kolo jeho závodního soupeře, možná to byl závodník, který by se dokázal dostat i do Formule 1 a který by dokázal být slušně úspěšný, to už se bohužel nedovíme. Zemřel na následky nehody při závodě Formule 2 na britském okruhu Brands Hatch.

Reklama

Je vidět, že kolo jej omráčilo, povšimněte si točících se zadních kol po nárazu do zdi. Noha nadále tlačila na plynový pedál.

Synové bývalých mistrů světa to mají těžké, přičemž někteří závodí jen proto, že mají slavné jméno (Mathias Lauda, Nelson Piquet), ale jsou i schopní synové (Nico Rosberg, Damon Hill).

Škoda mladého života, riziko k motoristickému sportu patří a každá tragická nehoda poslouží jako impuls k dalšímu zvýšení bezpečnosti.