Několik předvolebních drobností

Kategorie:

Štítky:

Tento týden budou volby do Evropského Parlamentu a velmi bych se přimlouval, aby soudní lidé šli volit. V našich očích jsou momentálně méně důležité, než blížící se podzimní volby, ale pokud bude Lisabonská Smlouva nakonec nějakým způsobem ratifikována, budeme více závislí na tom co se prosadí v EP a bude potřeba rozumných evropských poslanců, kteří svou roli nebudou mít jen jako velmi výhodnou trafiku.

10 bodů zdravého rozumu

Trochu si rýpnu do slibů ČSSD a KSČM, kteří defakto slibují světlé zítřky, aniž bychom museli výrazněji hnout prstem. Jistý reverend William Boetcker vyřkl dávno 10 rad zdravého rozumu, které by si měl uvědomit každý, kdo chce dát svůj hlas komunitům, nebo socialistům:

Reklama
  1. Prosperitu nelze založit na bezstarostném zacházení s financemi.
  2. Slabí se neposílí oslabením silných.
  3. Malí nevyrostou omezováním velkých.
  4. Chudým nepomůže zničení bohatých.
  5. Mzda pracovníků se nezvýší utlačováním těch, z jejichž peněz je placena.
  6. Nedostaneš se z problémů, když utratíš víc, než vyděláš.
  7. Spolupráci lidí neposílíš zvyšováním nenávisti.
  8. Solidní jistotu nezajistíš vypůjčenými penězi.
  9. Charakter a odvaha se neposílí zničením lidské iniciativy a nezávislosti.
  10. Lidem nepomůžeš, když za ně budeš dělat to, co by mohli a měli dělat sami.

Myslíte si, že těch 10 rad je nesmyslných a nepravdivých? Když jsem si je přečetl v článku „Vaječná intifáda“, prohlásil jsem „do kamene vytesat a nechápavým o hlavu omlátit“. Prostě s nimi souhlasím. Já sice budu volit ODS (využiji i preferenční hlasy, protože některé lidi na kandidátce znám, leč nejsou vepředu), jejímž jsem členem, ale docela rád bych viděl úspěch i takových uskupení SSO, nebo SNK-ED.

Vaječná intifáda, aneb Ing. Jiří Paroubek všechny štvoucí

Připadám si trochu jako v Jiříkově vidění (no teď zrovna se takové přirovnání moc nehodí). Média, prezident i Ing. Jiří Paroubek pořád dokola opakují, že hody vejcem po Paroubkovi a vyvrcholení v Praze na Andělu byla rána pod pás demokracii. Nebyla! „Útoky“, a bylo to aktéry vysvětlováno mnohokrát dokola, neměli nic společného s volebním programem ČSSD, ale byly namířeny proti jejich vedení, hlavně proti Ing. Jiřímu Paroubkovi, MUDr. Davidu Rathovi, Bohumilu Sobotkovi a částečně proti Zdeňkovi Škromachovi.

Ing. Jiří Paroubek patří mezi nejnenáviděnější postavy naší politiky vůbec. Jeho způsob, jakým opovrhuje mladými (a není to jen jím nařízený zásah na Czech Teku) a chorobná nenávist vůči úspěšným, kterou používá jako výtah k moci, protože posiluje přirozenou závist nás Čechů. K 10 důvodům proč lidi štve zrovna Paroubek, které vyšly na on-line deníku iDnes, by se dala přidat nestálost názorů i výroků (podle výzkumu chtějí lidé slyšet toto, tak to budu říkat) a společnost, jakou se ve vedení ČSSD obklopil.

Dvě videa pro pobavení

První video nejspíše pochopí jen ti, kteří umí anglicky, děkuji za upozornění kamarádovi Danielovi Řezníčkovi.

Druhé video berte jako ukázku sedláckého vychloubání od člověka, který svou popularitu postavil na opovrhování úspěšnými a bohatými. Kdo z nás to má, že?

Pánové, kdo z vás to má?

Až…

Až půjdete k volbám, použijte šedou kůru mozkovou. Budoucnost, jak ji slibují ČSSD a KSČM, je nerealizovatelná, krátkodobě ano, ale dlouhodobě se prosperita nedá vybudovat na prožírání zítřejšího chleba a likvidaci podnikavé střední třídy, která je tahounem ekonomiky každého státu.

edit: Přidávám odkaz na článek „Šest vajec pro sociální demokraty, servírováno kultivovaně“, snad je vidět, jak ČSSD reaguje na zvídavé otázky.

Komentáře

3 komentáře: „Několik předvolebních drobností“

  1. Jiří Jakeš avatar
    Jiří Jakeš

    Marku, díky za příspěvek. Jsem rád, že se konečně někde objevilo, že vajíčky se neútočilo na stranu, ale na lidi. Tak to vnímám i já.

    Asi tě potěším, SSO budu volit (s největší pravděpodobností), i když bohužel úspěchu příliš nevěřím (a nějaké ty průzkumy od nejdůvěryhodnějšího STEMu tomu napovídají).

    1. MaReK Olšavský avatar

      Jirka: Oni to organizátoři „vaječné války“ ale říkali od začátku, bohužel masová média to podávala jako útoky vůči ČSSD. Já se spíš divím, že zůstalo jen u vajíček a někdo neskočil do úsměvu Ing. Jiřího Paroubka mnohem tvrději za ty jeho urážky. Asi si je každý vědom, že by ze sebe udělal trpitele pro blaho druhých a je zřejmé, že za útokem by v jeho hlavě a řečech stála ODS. Docela se tím už bavím, má jasného nepřítele, i kdyby se s ním neshodl člen ČSSD.
      Myslíš STEM, kterému tak rád naslouchá Ing. Jiří Paroubek, aby věděl, co má říkat? Doufám, že SSO se stanou zajímavou alternativou pro ty, kteří nevolí dnes zavedené strany a do našich parlamentních voleb se stanou volitelní. Spíš ale věřím, že projdou do Evropského Parlamentu, protože tam se dostávají obskurdní uskupení, vůči nimž má SSO konzistentní program.

  2. Jiří Jakeš avatar
    Jiří Jakeš

    Jo jo, myslím přesně ten STEM: http://www.ct24.cz/domaci/56567-ct-v-exkluzivnim-pruzkumu-cssd-ztraci-zrejme-kvuli-vajickovym-utokum/ . I když, co jsem tak četl, už prý má nový průzkum, kde zase vede :-))

    SSO se chystám volit jen do EP. Jejich program je stručný a hlavní myšlenka – snaha zavést do EP skutečnou i myšlenkovou opozici – se mi moc zamlouvá. Parlamentní volby jsou ještě daleko, ale tam to zatím vypadá na lístek ODS (snad nebudou pokračovat v těch nesmyslných negativních výpadech).

    Dobrá, pokud to takto zaznívalo o vajíčkových hodech, jsem jenom rád. Příliš jsem se po tom nepídil, takže ke mně pronikaly pouze názory z diskuzí na webu (ČT24, iHned)…