Dost už vajíček, bude žaloba

Kategorie:

Štítky:

Středeční vaječný atentát na představitele ČSSD mě nějak nerozveselil, do té doby jsem se bavil, protože někdo vyjádřil svou nespokojenost. To co se stalo ve středu v Praze na Andělu už zašlo za rozumné meze, byla to hromadná akce.

Neříkám, že Ing. Jiří Paroubek a MUDr. David Rath nezaslouží pár facen, za to co říkají, a jak bez uzardění uráží každého kolem sebe, kdo jim překříží cestu v jejich touze po absolutní mocí, po níž oba chorobně touží. Ale tato akce dostatečně nas*aných lidí jim paradoxně může pomoci, protože z Jiřího Paroubka a jeho nohsledů dělá mučedníky, přece víme, jak takové každý národ umí milovat.

Reklama

Nyní by se měl ale boj překlopit od strany vaječné na stranu věcnou, protože:

  1. Ing. Jiří Paroubek křivě obviňuje ODS, že vše organizuje. Pak má buď poskytnout důkaz, nebo je sám žalovatelný za křivé obvinění.
  2. Přirovnání k fašistům od předáků ČSSD je zralé na žalobu za urážku osobnosti.

Buďte v klidu, ty důležitější, parlamentní, volby ČSSD jednoznačně vyhraje. Slíbili 13. důchody a další přisliby prožírání budou brzo následovat.

Vím, že voliči ČSSD jsou chudí a nemají připojení na internet, či internetovým záležitostem nerozumí, ale minimálně vedení ČSSD by se mohlo podívat, že existuje Facebook, kde se lidé domlouvají sami. Kdyby za útoky stála ODS, věděli bychom to převážně my členové a nedostávali bychom opačné zprávy, ať se podobných akcí neúčastníme.

Komentáře

19 komentářů: „Dost už vajíček, bude žaloba“

  1. Pavel Stehule avatar

    No hlavne, kdyby nahodou ODS ziskalo nejake hlasy, tak se docela vazne muze CSSD obratit na volebni komisi s pozadavkem anulovat volby. V tom lepsim pripade. V tom horsim nekoho muze napadnout nekomu rozbit cifernik.

    V kazdym pripade nekdo vytahl dalsiho demonka na svet – a ted pri jakyhkoliv volbach, nez to ty pitomce prestane bavit se muzeme dockat vajicek na mitinzich (ze vsech stran).

  2. Pavel Stehule avatar

    jeste mala poznamka – tyhle akce posiluji v dusledku jen posili extremisty v CSSD. Pro priste bude Paroubek tvrdit, ze vzdy – kdyz byly volby demokraticke vyhral – v opacnem pripade prohral protoze volby byly neferove – viz Kubiceho zprava nebo ted vajickova afera.

    V kazdem pripade se na politickou scenu dostal nastroj, ktery byl zatim vyhrazen jen pro anarchisty a extreminsty – coz je pruser, a muze byt jeste vetsi jelikoz ekonomika pujde po prazdninach na dno.

    jedna poznamka – CSSD nemusi nic dokazovat – staci nadhodit starou otazku, ktera se pouziva u soudu stovky let – „komu to nejvice prospelo?“

  3. MaReK Olšavský avatar

    Pavel: Kdyby náhodou? Nejlepší by bylo, kdyby získala v parlamentních volbách hlasy jen ČSSD.
    Řekl bych, že vidíš to nejčernější. Sorry, ale Paroubek štve dost lidí, navíc jeho lhaní že se nic takového nestalo, událost je přitom nafocena, nebo urážení, to vše jen rozdmýchalo. Pomohl tomu všemu sám svou nabubřelou arogancí a chorobnou touhou po moci.
    Dodnes nechápu, proč lže o tom, že nemá bodyguardy a vše jsou jen příznivci, s naslouchátky. Nechápu, jak Topolánek a Zahradil zavinili celosvětovou krizi a vůbec nechápu, kde chce vzít na vše, co slibuje, pokud nechce docílit decimace vznikající střední třídy.
    Kdo z nás to má, že?

  4. MaReK Olšavský avatar

    Pavel: Jasně, kdo stojíme za jiným programem, máme slíbené trafiky :-D. Myslím si, že odchod lidí jako Ing. Jiří Paroubek a MUDr. David Rath prospěje všem. Co slibují a dělají jednoznačně škodí, to není inteligentní strana, jako byla za Zemana.

  5. Pavel Stehule avatar

    Muzes si myslet cokoliv – ale pokud jednou prestanou fungovat zakladni principy demokracie, tak jsme v prdeli – a sranda to neni, snad pro par lidi, co maji v hlave nasrano. Sorry, ale presne vim, jak vznikaly diktatury ve Spanelsku, Italii a koneckoncu i v Nemecku. Tohle neni problem CSSD, tohle je problem statu. A tohle je fakt na balancovani na hrane.

    1. MaReK Olšavský avatar

      Základními principy demokracie jsou, alespoň podle mě, svoboda slova a svoboda volby. Ing. Jiří Paroubek by evidentně nejradši umlčel každého, kdo s ním nesouhlasí a Škromachovo výrok že „jejich opozice by měla držet huby“ je dost hrubý výsměch svobodě slova.
      Pořád taháš vzniky diktatur, ale odmítáš vidět, že tu by tu nejradši nastolil Paroubek. Holt mu lidé dávají najevo nespokojenost. Problém ČSSD je ve vedení, teď sbírají úroky.

  6. Pavel Stehule avatar

    p.s. nerikal Topolanek a spol. jeste na podzim, ze krize neni?

    V podstate tady v Cechach nevidim jedineho kompetentniho politika, ktery by dokazal resit to co prijde. A vzajemne se nasirat a vzajemne si brat volice je jen dobry zpusob jak se utopit ve srackach. No mozna to vidim cerne – rad bych se mylil, ale neni jediny duvod byt optimista.

    1. MaReK Olšavský avatar

      Máš Topolánka mimo kontext. U nás krize bankovnictví nebyla a není, po polovině 90. let, kdy byl defakto příkaz půjčovat na ksicht, aby se ekonomika rozhýbala, máme bankovní segment stabilní. Lidé si nepůjčovali v Eurech a vychýlení kurzu není hrozbou pro malé dlužníky (kteří v součtu dluží obrovské peníze, viz. dnešní problémy v Maďarsku). Nás reálně postihuje snížený odbyt, protože jsme až moc závislí na vývozu a v tomto kontextu vidím kroky navržené NERVem jako mnohem racionálnější, než chvilková spotřeba alá ČSSD. Důležitější bude podržet firmy, než udělat krátkodobé zvýšení spotřeby.

  7. Pavel Stehule avatar

    No a jak se o opozici vyjadruje Topolanek?

    Klidne at lidi davaji na jevo nespokojenost – ale ne tak, ze lidi budou rozbijet politicke mitingy. Dobry zpusob je napr. demonstrace – coz treba vedlo k odchodu Grose. At klidne demonstruji na Vaclavaku, pred lidovym domem, kdekoliv. Tohle neni o nespokojenosti – tohle je o zpusobu, jakym tu nespokojenost davas na jevo. Je to totez, jako kdyz antiglobalisti rozbijeji vylohy bank. Pokud to chces omlouvat – tak prosim, ale da-li buh, tak ja se z tohoto statu zdekuju driv.

    Uz je to stejne v prdeli, ty slusne meze se prekrocili pred 3 lety, a od te doby uz to jde jenom od desiti k peti – at vyhraji ti nebo ti, tak ti druzi budou to brat jako neferovou porazku, ale v parlamentu budou mit takovou pozici, ze dokazi cokoliv kloudnyho, co vymysli protistrana zablokovat. Kdybych tu nemel rodinu, tak se zdekuju do Kanady, a necham Vas tu byste si rozbili drzky, a az si je dostatecne rozmlatite, tak se Vam tam treba rozsviti.

    1. MaReK Olšavský avatar

      Pavle mám pocit, že Paroubkovi se snažili lidé dát dost dlouho najevo, že jeho arogantní styl a demagogie jsou moc. Je to pod jeho „rozlišovací schopnost“. Přirovnávat vaječné útoky k rabování antiglobalistů mi přijde trochu mimo. Asi jsem hloupý, ale vaječné „útoky“ se dějí ve státech, které považujeme za vyspělé demokracie, jenže oběť útočníky neprovokuje lhaním, že nic takového se nestalo, nenechává napadnout klidné vyjádření opačného názoru transparentem, … Předpokládám, že výroky o fašistech budou mít soudní dohru.
      Muslím, že jsi dávno musel pochopit, že mi nevadí názory ČSSD, teda pokud nejsou u moci a nedrancují státní kasu, ale osoby jako Paroubek, Rath a Sobotka jsou pro mě nepřijatelné svým jednáním. Možná jsem hloupý, ale když mi rostou příjmy, snažím se likvidovat dluhy a udělat si rezervu, protože vím, že to nemusí být navždy, pokud se nepletu, zvyšování příjmů vlády ČSSD využili na ještě větší zdlužení.
      U Topolánka uznávám, že vyjádření o nepoklesu bylo mimo, ale opět máš divný příměr. Hospodářský pokles nás srazí, tipuji, někam na úroveň roku 2005—2006 a nemyslím si, že jsme se měli v té době špatně.
      Systémová krize to je, ale podle mě je důležitější podržet firmy, než prachy prožrat, protože pak by ti lidé nemuseli mít kam chodit do práce. Když se stát rozhodne ulevit o 1 mld, je lepší to rozdat lidem, nebo nevybrat od firem? Když to dám lidem, lidé nakoupí a nemalá část peněz poputuje zpět státu na DPH, do firem se dostane jen zlomek peněz. Když to nechám ve firmách, nemusí ta firma propustit tolik lidí, nebo může investovat. Předpokládám, že nejsi z těch, kteří tohle nechápou a kteří věří tomu, že se podniká jen proto, aby jsi mohl odřít zaměstnance a sám létat 5× ročně na Havaj. Znám tu dost podnikajících a nejde zrovna o firmy o 1—5 lidech, dotyční běžně pracují na 120% úvazek a nevybírají si ani polovinu dovolené, kterou musí dát a dávají zaměstnancům. Kapitalismus je, bohužel pro většinu nadávajících u piva, nastaven v zásadě tak, že dlouhodobě uspěje ten kdo maká a jde s kůží na trh. Ten si podle mě zaslouží mít se dobře, což mimo jiné implikuje to, že nechápu, proč člověk který oddělá svých 7,5 hodiny denně má odvádět menší procento příjmů, než ten, kdo pracuje 10 hodin denně a místo sedění u piva se vzdělává.

  8. Pavel Stehule avatar

    Hmm … pokud si vzpominam, tak Topolanek hovoril ₊/- v tom duchu, ze u nas nedojde k poklesu hospodarskeho rustu, jelikoz u nas neni financni krize. Ok – u nas neni financni krize – i kdyz se nase banky taky spalily viz jejich odpisy, ale k hospodarskemu rustu doslo. Netusim jestli byl slepy nebo jen tak hloupy. Je to totez, jako kdybys nekomu tvrdil, ze se u nas nemuze utopit ponevadz u nas neni more.

    Proste klasicka polopravda. NERV nebo CSSD – tohle uz je systemova krize – na tu nic neplati.

  9. Pavel Stehule avatar

    *oprava – k hospodarskemu rustu nedoslo

  10. Pavel Stehule avatar

    Stat tu neni kvuli tomu, aby tu byla spravedlnost – ale proto, aby udrzel jakous, takous kontinuitu. Dokud tu je pravni stat, tak jsou garantovana urcita prava. Aktualne napr. majetkova. Kdyby tu nebyl stat, nebo byl stat slaby, tak nejsnazsi vydelek je obrat o penize ty, kteri je maji nasilne. Ze stability statu tezi predevsim stredni trida (coz jsou ty kapitalisti, kteri musi makat 10 hodin denne). Plebs a luza nic nemaji za zadneho rezimu, a elita se dokaze za kazdeho rezimu o sebe postarat – pro elitu stabilni stat znamena uspory v tom, ze si nemusi vydrzovat vlastni armady. Nehlede na to, ze cim lepe se ma prumer, tim lepe se ma i ten prumerny kapitalista. A cim lepe se ma prumer, tim mene je ochotny postupovat rizika spojena s destabilizaci rezimu. Unor, kdyby nebyl tri roky po valce, by 10 let po valce uz patrne neprobehl – protoze si lidi zase naucili vazit si zivota a bydla.

    Nejsem si jisty, jestli mas adekvatni predstavu o tom jak se chovaji firmy. Nekde propousteji kvuli skutecne zachovani existence, jinde a to si nevymyslim, kvuli udrzeni ziskovosti. Vice-mene je jedno z ktery strany lijes do systemu penize – je to jeden system. Pokud ty penize skutecne nevyhazujes oknem. Pokud lide nebudou nakupovat – firmy nebudou vyrabet, a naopak – pokud firmy nevyrabi, tak neni prace a nikdo nic nenakupuje. Proste system se sam utlumuje, az se zastavi. Zmena vetsinou prijde az s technologickou zmenou – nebo po X letech, kdy bude potreba obnovit vyrobni prostredky, nebo je zmena hnana extreni potrebou, jako bylo treba pred zacatkem 2sv. valky, kdy se masivne zbrojilo.

  11. Pavel Stehule avatar

    Jeste dodam neco k tomu, ze tvrdim, ze tu stat neni od toho, aby zajistil spravedlnost. Samozrejme, ze stat by mel nejakym zpusobem zajistit aby nedochazelo k bezpravi, prikori, ponizovani a to at z duvodu praktickych nebo etickych (je skutecne velice prakticke, kdyz se lidi nemusi bat chodit po ulici, kdyz funguji zakladni sluzby, zasobovani, kdyz jsou udrzovane komunikace). Pokud jde o spravedlnost – tak ta uz je bohuzel jen na Bohu. Tu stat neni schopny zajistit – pro mne dulezity priklad. Kdyz jsem byl sanitar, tak na KARu, kde jsem byl pracovaly kvalifikovane zdravotni sestry, pracovaly 12 v turnusech, vcetne nocnich, nektere smeny byly docela hekticke, nekdy slo o zivot, nekdy se objevil pacient s AIDS, pripadne snad se vsema druhama zloutenky, co existovala – mimochodem to byl podnikatel, ktery se nakazil pri podnikani v Rusku (v boredelu). Jejich nejvyssi mzda byla nizsi nez si rekne jako nastupni plat spatny programator, ktery v zivote nebude mit obdobnou zodpovednost a neponese podobna rizika. Jak se financne oceni jejich riziko? Bankeri, kteri prodelali miliardy – nenesli v zivote „osobne“ totez riziko, jako ty holky ob den. Takze spravedlnost je jedine na nebesich – tady jde jen o to, aby to nejak co mozna pro nejvic lidi fungovalo.

  12. Dalibor avatar
    Dalibor

    Nekde propousteji kvuli skutecne zachovani existence, jinde a to si nevymyslim, kvuli udrzeni ziskovosti. >
    Dovolte, abych vstoupil do této zajímavé debaty. Problém v Česku skutečně není finanční, ale odbytový. Jsme závislí na exportu a pokud odbyt v zahraničí není, naše firmy musejí propouštět, lidé se bojí utrácet a investovat a hospodářská krize je na světě. Topolánek na podzim hodnotil finanční krizi, která u nás skutečně nebyla, ale to neznamená, že nás nepostihne celková hospodářská krize.
    Jinak co se týká té ziskovosti, jakmile firmě klesá zisk, není schopna investovat a rozvíjet se. Investice, jak známo, se odepisují řadu let (např. budova 50 let) – a tudíž jdou de fakto z čistého zisku. Firma proto musí držet ziskovost na určité výši, jinak v dohledné době končí. Převálcuje ji konkurence. Proto i propouštění lidí, kteří nepřináší firmě efekt. To jim nelze zazlívat. Jiná věc je, jak se lidé přizpůsobí nové situaci: chce se to vzdělávat, umět jazyky, práce s počítačem, atd ..pak je větší šance získat práci. Ale zaručit ji nemůže nikdo.

    1. MaReK Olšavský avatar

      Dalibor: Moje a Pavlovo debata je trochu kažená tím, že si trváme na svém názoru. Klasik by čekal, že pravda je uprostřed.
      Bohužel mi připadá, že Pavel má za to, že každý podniká jen proto, aby rychle zbohatnul a odřel lidi. Drtivá většina těch co znám prostě šla podnikat s nějakou vizí a vědí, že honba jen za ziskem firmu položí, načež bude mít podobný člověk velký kulový. Ty i já jsme šli nějakým způsobem s kůží na trh a víme, že programy prosazované „levicí“ (v zapadnějších státech je to ultralevice, leč u nás je vše posunuté doleva) by nám naházeli tolik klacků pod nohy, kdy by to bylo lepší zabalit a pustit k vodě lidi, které svými aktivitami táhneme.

  13. Pavel Stehule avatar

    Aby nedošlo k omylu – nemám vůbec nic proti jakýmkoliv slušným lidem, za kterýma zůstává něco hodnotného a nikoliv spálené zem. Na rozdíl od tebe ale vidím věci víc provázané, vím že skoro všechno nějak souvisí se vším, a že jednoduché řešení obvykle nefungují – a to ať už jsou prosazovaná z leva nebo z prava. To, co je pro mne tou metou, je trvale udržitelný růst, a tam jsou pojmy jako levice nebo pravice irelevantní, protože jsme všichni na jedné lodi.

    p.s. sám podnikám, vím přesně kolik platím daní, a kolik na zdravotní a sociální.

    1. MaReK Olšavský avatar

      Pavel: Super, protože mi pořád připadalo, že vše vidíš z perspektivy jen zaměstnaného, že prakticky neznáš tu druhou stranu, ale víš o ní jen teoreticky.

  14. Dalibor avatar
    Dalibor

    Ten názor, že jsme všichni na jedné lodi se mi líbí – i když to zdánlivě tak nevypadá a marxistická teorie mluví něco o antagonismu. Zejména teď v době krize je vidět, jak je to ve skutečnosti. Jestli se podaří udržet firmu, zachovají se pracovní místa. A je nutné si uvědomit, jaká je situace, každý něco sleví ze svých nároků a naopak se bude snažit udělat to nejlepší. Pak je tu šance pro všechny – v opačném případě by neměl nic ani podnikatel, ani jeho zaměstnanci.