TV Barrandov, 100 dní hájení končí

Kategorie:

Štítky:

11. ledna 2009 v čase 11:01 začala své vysílání nová, celoplošná, televizní stanice, TV Barrandov. Dnes 21. dubna 2009 uplynulo 100 dní od začátku vysílání, lidově řečeno tím skončila doba hájení.

Nová televizní stanice Barrandov ve mně zatím vzbuzuje zatím docela pozitivní dojem, líbí se mi orientace na diváky starší 30 let a minimum americké tvorby, na níž dosud komerční televizní stanice sázely, alespoň v hlavním vysílacím čase. Dodnes si pamatuji slova Vladimíra Železného, který tvrdil, že po sérii Četníků s Louisem de Funèsem se už v Evropě nic slušného nenatočilo, pořádně lhal, ale divák, pro nějž existuje jen TV N@va to žral i s navijákem.

Reklama

K tomu, co jsem viděl jen pár poznámek:

  • Koko TV — No, nesledoval jsem blahé paměti pořad Tele Tele na TV N@va a nesleduji ani tento, kromě jednoho pokusu. Bohužel jsem špatná cílová skupina pro takovýto druh humoru.
  • Politická střelnice — Humor a politické komentáře Zuzany Bubílkové jsou celkem fajn. Bez Šimka to sice už není to úplně pravé ořechové, ale pobavím se. Zuzana Bubílková snad nedošla jen na TV Prima, se stejným programem už jinak byla všude a bohužel je to mírně okoukané, nicméně povedené.
  • 90 Minut — Co dodat? Takto pojatý hlavní „zpravodajský“ pořad dne mi sedl. Možná by neškodilo jej zkrátit o 30 minut, ale jinak mu nemám moc co vytknout. Nehoní jen zprávy a bulvární senzace, je fajn, že většinu zpráv okomentují a oběvují se i názory odborníků a lidí z ulice.
  •  Talkshow Jana Saudka – Jsem překvapen a dost. Měl jsem nedůvěru v tom, co od něj čekat, znám jen několik jeho fotografií, ale jako moderátora ne. A opravdu příjemně překvapil.

Zatím jsou specialitou páteční české večery, které mám velmi rád, dlouhou dobu byla původní česká tvorba dosti opomíjená. Barrandov má tu výhodu, že stejní vlastníci mají i archív Barrandova a mohou z něj čerpat. Bohužel těch Česko-Slovenských filmů není tolik v koukatelné kvalitě, aby se s nimi dalo vyjít bůhví jak dlouho, což je mimochodem úskalí, díky němuž je kanál CS Film sledovatelný jen občas, jinak je to docela děsný kolotoč repríz. Hned první měsíc mi Barrandov udělal obrovskou radost, když dávali vynikající film Rozmarné léto, ne že bych jej na DVD neměl, ale ten večer bylo načasování naprosto špičkové.

TV Barrandov odstartovala dobře a postupně to oceňují i diváci. Doufám, že bude pokračovat ve zvyšující se kvalitě, zatím je to stále jen začínající televize, ale mě její vstup zaujal, oblíbil jsem si ji a zatím je pro mě zajímavější, než TV N@va.

Budiž, připouštím, že zatím mě nejvíce zaujala stanice Sport 5, ale ta je hodně specializovaně zaměřená a ve volném vysílání by se neuživila, protože práva na celoplošné vysílání by byla jen z reklamních příjmů nezaplatitelná.