Tělo si řeklo…

Kategorie:

…a ani káva v dostatečném množství nezabrala.

Je to docela opruz, jsem zvyklý, že vždy mám jeden (přesněji řečeno každý druhý) víkend 100% pracovní a v tom duchu jsem si na aktuální víkend (11.-12. října 2008) naplánoval, realisticky, co potřebuji vyřešit v projektech, jichž se účastním jako vývojář. Dalo by se to stihnout, ale mozek si usmyslel, že ne a vystavil mi spací stopku.

Reklama

Naštěstí ne na úplně celý víkend, v neděli jsem již dokázal nějakým rozumným způsobem částečně fungovat, ale v sobotu nezabralo ani nadměrné množství espressa a zeleného čaje. Bohužel to vypadá, že nejméně jeden den z týdne nebudu moci jít spát vůbec, protože ten čas potřebuji prostě někde získat.

Přitom jsem dlouhodobě tento rytmus provozoval a neměl jsem žádné problémy. Ach jo, to bude tím podzimem, už není letní světlo, ale ještě není dostatek zimy, jež by mě probírala.

Chce se to naučit odpočívat.

Komentáře

3 komentáře: „Tělo si řeklo…“

  1. Dalibor avatar
    Dalibor

    Není to jenom podzimem. Tělo si časem řekne, že je potřeba zvolnit tempo. Na to, co je člověk zvyklý ve věku 25 let, již může o deset let později zapomenout – aspoň v této frekvenci. Je nutné si rozložit čas mezi intenzivní práci a odpočinek – aktivní nebo pasivní, to už záleží na každém individuálně.
    Já teď budu muset odpočívat víc (nuceně) pár týdnů, snad to bude k něčemu dobré :-).
    Říká se tomu přeskupení sil ..

  2. LuFa avatar

    U mne Marku nic neobvyklého. Pokud mohu, k vydatnému dospávání pracovního týdne používám sobotní a nedělní dopoledne. Z postele, až tak v deset, v jedenáct ;-). Rodina si už zvykla.

  3. MaReK Olšavský avatar

    Dalibor: Možná to bude podzimem, ještě v létě jsem to bez problémů zvládal. Pak je pro mne dobré období zima. Jaro a podzim mě každoročně takto ničí.
    LuFa: Není čas se vypnout a rozhodně 16 hodin prospaných za sobotu nepovažuji za normální.