Komentář ke každému prdu

Kategorie:

Štítky:

Sice jsem si několikrát říkal, že již nebudu rýpat do politiky, ale tohle se nedá. Novináři, vyjma těch politických měli okurkovou sezonu. Novináře věnující se poltice zásobuje jedna strana minimálně jednou tiskovou konferencí denně.

Jméno strany, ani jejího předsedy nebudu jmenovat, ti s čtenářů, kteří jsou alespoň průměrně inteligentní se dovtípí sami :-D. Vedení oné strany a její předseda nejsou u vládního kormidla tohoto státu, ale snaží se v duchu hesla „sejde z očí, sejde z mysli“ nesejít z očí a neustálým komentováním ke každému kroku vládnoucí strany se snaží zviditelnit a ukázat, že jedině oni jsou ti správní.

Reklama

Nedokáži pochopit člověka a jeho nejbližší okolí, který udělá vše pro vlastní zviditelnění i za cenu, že jejich vyjádření a gesta působí na řadu diváků velmi komicky. Tiskové konference nepořádají jen jako reakci na každý malý vládní akt, ale i na každé hnutí našeho pana prezidenta. Je hloupé, že lidé nepřemýšlí nad tím, co tento politik a jeho partaj dělá a proč to tak dělá, ale fixují si jej v paměti, jako někoho, kdo ví, jak to udělat nejlépe (proč to ale nedělal je jiná otázka).

Naposledy mě toto vyjadřování se ke všemu naštvalo, když jsem jel na hokej do Litvínova a otevřel fanouškovský magazín Brejk, kde se dotyčný vyjádřil ve smyslu, jako by byl největší fanoušek Litvínovského hokeje v ČR. Naštěstí zápas se Znojmem vymazal mé znechucení nad tímto člověkem.

Dojdeme tak daleko, že tento politik, nebo jeho nohsledi, bude komentovat i pozdrav pana prezidenta, vliv našich politiků na počasí, nebo, v jeho očích, špatnou sukni partnerky našeho premiéra? Kdyby mu to alespoň naši novináři tak nežrali, navíc, vyjádřil-li se o nich, jako o póvlu.