ANO pro radar na Brdech

Kategorie:

Štítky:

V tomto státě si připadám, jako v Absurdistánu. Pan Ing. Jiří Paroubek opět odmítl souhlasit s výstavbou Amerického radaru v ČR. Pan Paroubek je sice předsedou největší opoziční strany v ČR, ale jeho konání ve mě vzbuzuje dojem, že si snaží něco dokázat, že vše co dělá patří k jeho konfrontačnímu stylu. Dokonce jsem přesvědčen, že ČSSD by s radarem souhlasila, kdyby byla vládní stranou.

Občas se téměř stydím, že jsem řazen k Čechům, já sám se považuji za Čecho—Slováka. Jsme národ, který nedokáže přijmout odpovědnost sám za sebe, natož se smysluplně zapojit do komplexního obraného systému. Jen čekáme, že nás bude pořád někdo chránit a div ne „vodit za ručičku“.

Reklama

Naštěstí běžní lidé nemohou rozhodovat o účasti našich vojáků v zahraničních misích a pokud si dohledáte ohlasy, mají české jednotky chemiků, polní nemocnice i čeští vojenští policisté v těchto misích kredit nejvyšší možné kvality Alespoň na něco můžeme být hrdi.

Pan Paroubek je prostý populista, který se snaží za každou cenu vést konfrontační politiku. Jeho gesta a výroky mu přinášejí popularitu, protože běžný člověk si pomyslí „Ten Paroubek je sekáč, ten to všem nandá“. Pak přislíbí lidem vyšší sociální dávky a nižší daně, bez ohledu na potenciální důsledky zítra i pozítří a to se líbí většině lidí, která se o sebe neumí postarat, jen se vyhýbá práci a žije na sociálních dávkách.

Především, budete-li pozorně sledovat chování pana Paroubka, chová se tak, jak velí průzkumy veřejného mínění. Vyjde-li v průzkumech veřejného mínění, že si lidé přejí omezení výroby piva, pan Paroubek bude prosazovat kvóty pro maximální výrobu piva v jednotlivých pivovarech a vyjde-li v průzkumu strach z Dihydrogen Monoxidu, bude prosazovat co nejvyšší zdanění vody a její odstranění.

Pozn.:Možná tato gesta a snaha o ukázání vlastní síly jsou jen důsledkem kampaně, kterou začal Jiří Paroubek vést za své znovuzvolení předsedou ČSSD.

Ještě jednou opakuji, „ANO, jsem pro umístění radarové základny v ČR!“. Hygienické normy neporuší, jsme součástí NATO, nemůžeme jen čerpat, ale musíme i přispívat. Referendum je nesmysl v otázkách bezpečnosti.